pátek 1. října 2010

Playstation Move

Tak a konečně ho mám. Těšil jsem se až bude na trhu a ta chvíle před nedávnem přišla. Měl jsem ho předobjednán a už si s ním hraji :-) Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o pohybovém ovladači Playstation Move. Vlastním dva move ovladače, jeden navigační a nabíjecí stanici. Je dobré mít dva move ovladače, aby jste si mohli zahrát proti sobě na jednom ps3. Není nad to vidět, jak se váš soupeř vzteká :-) K hraní bude stačit jeden move ovladač, ale pokud budete mít dva, zážitek ze hry bude lepší. Move ovladač přenáší přesné pohyby 1:1 na obrazovku. K tomu mu slouží několik zařízení v ně uložené (gyroskop, atd..) a gumová svítící kulička na vrchu ovladače, kterou snímá kamera. Navigační ovladač bude sloužit jako náhrada dualshocku3 při hraní hardcore her např. Killzone 3. Přenos pohybu je opravdu přesný. Nezaznamenal jsem žádné zpoždění ani lagy.

Stáhnul jsem si několik dem a jako nejlepší se mi jeví Sports Champions. Je to sada několika sportů. V demu jsou jen dva a to ping pong a házení létajícím talířem. Hratelnost, grafika a hlavně přesnost ovládání je výborná. Po chvilce hraní vás to chytí a už nebudete chtít přestat. Okamžitě jsem si objednal plnou verzi Sports Champions, protože ta za to stojí. Vyzkoušel jsem ještě Tumble kde skládáte kostičky podle určitých pravidel. The Shoot, což je klasické střílení kde kamera prolétává po určité dráze a vy střílíte po všem co se ukáže. V demu to byli kovbojové. Start the Party kde je několik mini her určených spíše pro mladší. Racket Sports, sporty, které se vůbec nepovedly. Je to předělávka z Nintenda Wii a alspoň v demu byli pohyby ovladačem úplně mimo. Kung Fu Rider je trapné projíždění ulic na kolečkové židli. Nepřesné ovládání a podle mě, úplně zbytečná předělávka z automatů.
Budoucnost ukáže co bude dál. Jestli se ovladače chytí nebo ne. Pokud pro ně začnou vycházet AAA tituly, tak věřím, že budou konkurence schopné a úspěšné. Jedna z vlaštovek by mohl být Killzone 3, který je naplánovaný na začátek příštího roku.