čtvrtek 29. května 2008

Excalibur, z mrtvých vstání?

Když jsem se dozvěděl, že by se mohl znovu vydávat legendární časopis Excalibu, srdíčko mi zaplesalo. Nemohu zapomenout na okamžik, kdy jsem poprvé v novinovém stánku uviděl Excalibur č.16. Už je to 15 let, ale ta vzpomínka je čerstvá, jako by to bylo včera. Překrásná, lesklá, křídová obálka s motivem Alone in the Dark (tehdy jsem ještě nevěděl, co je to za hru) svítila mezi ostatními jako zářivý diamant. Okamžitě jsem si ho koupil a ještě ve škole začal číst (v tom ročníku moje první poznámka v žákovský :-)). Už ani nepočítám kolikrát jsem ho prolistoval tam a zpět (taky podle toho vypadá). Po té jsem si kupoval už každé číslo a dychtivě očekával další. Později jsem si doobjednal starší čísla. Moje sbírka tedy obsahuje většinu čísel od č.10 až po č.70. Po celou dobu kdy vycházel prošel spousta změnami. Měnil se vzhled, cena, počet stran, pravidelnost vycházení (chvilku vycházel dokonce jako čtrnáctidenník).
Byl bych moc rád, kdyby začal vycházet a byl o něj takový zájem jako v dřívější době, ale obávám se, že dnes už nemůže oproti konkurenci nabídnout nic nového a lidí, kteří by o něj měli z nostalgie či zvědavosti zájem je málo.
Já sám, bych si ho určitě s radostí kupoval a vzpomínal.... Držím palce a ať to vyjde.Excalibur blog.
Obálka zveřejněna se souhlasem autora.

středa 28. května 2008

Zdravím...

Jmenuji se Zdeněk Hála přezdívkou Mephis a pracuji jako správce sítě v jedné státní organizaci. Po nějaké době jsem se konečně odhodlal vytvořit si vlastní blog. Už dlouho jsem o tom přemýšlel a myslím si, že se mám s vámi o co podělit. Mám dost zájmů, které stojí za zmínku.
Od útlého věku se zajímám o počítače, počítačové hry a informační technologie obecně. Pod rukama mi prošlo hodně osmibitových počítačů od PMD85, přes ZX Spectrum48, Commodore 64, Atari XL. Z šestnáctibitových počítačů to byly Amiga 500, Amiga 600 a dnes samozřejmě klasické PC i když to už je 64bitové, tedy alspon můj Opteron od AMD :-) Rád hraji kvalitní hry všech žánrů a nezáleží na jaké platformě.
Je tomu už 10 let, co se mi do ruky dostala první vinilová deska. Od té doby aktivně mixuju a tvořím především tranceovou a techtranceovou hudbu, viz. odkaz na můj web. Pravidelně hraji v Up Clubu v Písku, který je součástí discokomplexu Jih. Rád si poslechnu hudbu všech žánrů, tedy mimo dechovky a country, to opravdu nemusím.
Ještě cca před třemi roky jsem byl hrdý majitel adrenalinového stroje Suzuki Gsx-r 750 r.v.2002, ale mojí slibnou jezdeckou kariéru :-) přerušil stavbyvedoucí se svojí modrou fábií, když mi nedal přednost na hlavní silnici. Měl jsem veliké štěstí, že se mi nic vážného nestalo. Teď už se tomu jen zasměju, ale když mi od policie přišla kopie výslechu viníka (dal jsem ho k soudu) a tam stálo, že si není vědom jakéhokoliv přestupku, tak by se ve mě krve nedořezal. Soud také nedopadl podle mých představ a viník dostal jen rok zkušebního období. To je doba, po kterou pokud nic neprovede, nebude mít záznam v trestním rejstříku. Popravdě, asi bych se musel zabít, aby dostal nějaký pořádný trest. A jak skončila moje motorka? Podívejte se ve fotogalerii.